Terwalak pelbagai keberagaman bunga yang mencipta awal pemandangan dengan keindahan dan warnanya. Di antara mereka, terdapat sejumlah nan dianggap anggun dan menyedot kerana rona ungu atau ungu tertentu. Dalam siaran ini kami akan menamakan bilang Anak uang Ungu ini supaya anda boleh mengingatinya apabila anda ingin menggurit memakai rumah anda atau menjatah hadiah kepada orang istimewa.

Penunjuk

 • 1

  Nama Anak uang Ungu

  • 1.1

   Lavanda
  • 1.2

   Foxgloves
  • 1.3

   Petunia
  • 1.4

   Saffron
  • 1.5

   Lily
  • 1.6

   bugenvil
  • 1.7

   Dimorphotheque
  • 1.8

   bintang menyala
  • 1.9

   Lupakan saya dan Ros


Nama Anak uang Ungu

Warna ungu, lega zaman dahulu kerana kamu musykil diperoleh, dianggap umpama warna bangsawan, dan mewakili kegembiraan hidup. Intern pengertian ini, juga kerana ia adalah terhad dan, seperti yang ditunjukkan di atas, menganjur pikiran, maslahat itu sudah diberikan kepada bunga ungu atau ungu yang ditawarkan oleh alam awal jadi kepada kita, dikenal pasti sebagai bunga nan menghantar ketenangan, ketenangan, keharmonian dan tenaga riil.

Lega waktu tertentu apabila ia biasa memberi bunga, spesies ungu merupakan yang paling mahal. Ini digunakan dan dikaitkan sebagai mesej ketenangan dan kesurutan bagi mereka yang menerimanya, iaitu, semuanya baik-baik saja, tiada sebab untuk dibimbangkan.

Antara anakan ungu yang akan disebut ialah Lavender, Foxgloves, Petunia, Saffron, Lily, Bungavilla, Demorfoteca, Flaming Star, Roses, Forget-derita-not, antara tidak. Mari kita mulakan:

Lavanda

Anda yakni salah suatu bunga ungu yang paling terkenal. Biarpun terwalak tiga puluh (30) spesies yang berbeza, makhluk yang paling biasa
lavender officinalis. Bunga ini dicirikan oleh wangi-wangian yang menyenangkan dan fit, yang dituntut makanya industri air atar dan produk pembersih.

flores moradas

Jika dia ingin menanam tumbuhan lavender, anda harus mengambil terka bahawa musim terbaik untuk menyemai dan bercambah benih sira adalah pada perian rente, iaitu pada periode cuaca sejuk. Percambahan dapat bertindak dua pekan selepas menyemai. Bentuk spike apabila ia mekar, bersama-setara dengan rona ungunya, menyerlah apabila kamu ditanam dalam sambungan besar, mencipta tadinya pemandangan dengan menampilkan dirinya bagaikan mantel rona yang menggandeng.

Foxgloves

Pohon ini nama saintifiknya ialah
digitalis purpurea
Engkau berpangkal dari Eropah, dan dari semasa ke semasa anda pula ditemui di Amerika di zon iklim sederhana. Ia adalah tumbuhan liar yang terwalak di jalan raya dan padang, menonjol kerana bunganya dikumpulkan intern sejambak.

Baca :   Kartika Sari Dago Telepon

Beliau berkelakuan dwitahunan, iaitu, ia melengkapkan kitaran berbunganya dalam dua puluh empat bulan, menyerlahkan pada penghujungnya bunga tergantung yang raksasa dan drastis serupa dengan loceng atau bidal ungu dengan titik sejati. Sebagai halnya yang ditunjukkan di atas, iklim yang sesuai bikin menyemai tumbuhan ini yaitu sederhana, mereka tidak menentang matahari langsung.

Apabila ia mekar, ia boleh kekal dalam warnanya sehingga tiga wulan. Ketinggiannya berkisar antara lima desimal sentimeter setakat lebih sedikit ketimbang satu meter. Selain ketimbang riasan, sarung tangan musang (digitalis purpurea)
Ia mempunyai ciri-ciri perubatan kerana bunganya mengandungi glikosida, partikel yang berarti kerjakan denyutan dalaman.

Petunia

nama saintifiknya
petunia hybrida
Ia adalah tumbuhan nan tahan dan populer dengan bunga ungu lanjut umur dalam bentuk corong alias sangkakala yang boleh berukuran sehingga 13 sentimeter, pembungaannya menular kerana selain daripada abstrak yang agar pada musim bunga, beliau boleh kelihatan bongkak dengan bunganya nan rupawan.lega awal waktu panas.

Petunia diketahui menjejak mahamulia antara tiga puluh sebatas panca puluh sentimeter. Dia juga membukit kualitinya betapa aromatik bunganya. Kamu boleh menyimpannya di apartemen nan ditanam di dalam peti tingkap kerana kualiti enggak nan tahan dan selain murah untuk diperoleh.

Dari Brazil ke Argentina ke selatan Amerika Syarikat, mereka boleh ditemui dalam pelbagai spesies yang membagi warna dan estetika kepada persekitaran dalaman atau luaran di mana mereka berada, terutamanya di balkoni dan teres, kerana peristiwa mereka sebagai tumbuhan tergantung. Petunia sebagai bunga tak berbau, bagaimanapun, tumbuhan itu sendiri melepaskan bau nan sangat menyenangkan.

Saffron

Safron secara alamiah menerima tera
Crocus sativus.
Ia adalah pohon raksasa dengan bunga ungu nan lazimnya disemai puas periode luruh dan menunjukkan anakan pertamanya pada bulan September maupun Oktober, yang diperhatikan dibuka dalam 48 hingga 72 jam, enggak ditutup lega musim malam. Ini datang untuk mengukur antara lima sebatas tujuh sentimeter perkongsian diameter dengan daun bau kencur yang panjang dan nipis.

Kekuatan tumbuhan ini adalah ia lebih dikenali sebagai rempah kos tangga, makanya itu beliau dipanggil emas biram. Oleh kerana dalam proses yang kompleks, rempah-rempah diekstrak daripada stigma anak uang, yang bercat merah. Kerjakan mendapatkan sekilo rempah kurkuma, anda terbiasa mempunyai purata lima ratus ribu rente kunyit.

Baca :   Bunga Tarik Tunai Kartu Kredit Bank Mandiri

Anda tidak punya masalah dalam perkembangannya, jika ia menerima matahari langsung di mana ia ditanam, walaupun engkau juga menyejajarkan diri dengan kancah-tempat dengan separuh teduh. Masa ini, jikalau anda mahukan persekitaran rumah, kepala, pertubuhan atau tempat lain dihias, pastikan anda punya tumbuhan kunyit atau korsaj di dalam setiap capar bunga kunir hiasan dan meriah dengan kelopaknya nan besar.

Lily

Tumbuhan Lily adalah tumbuhan saka, iaitu, kitaran hayatnya melebihi dua tahun. Engkau disemai sama dengan kunyit puas musim gugur dan mekar pada musim bunga. Daunnya pangkat, mencecah panjang dua desimal setakat tiga puluh sentimeter. Ia boleh disesuaikan dan kerana anda tahan ia boleh ditanam di dalam dan di luar apartemen kerana sira dapat menahan teduh dan matahari.

Batangnya berdaun, menyentuh ukuran estimasi satu meter strata, dia teguh, mewujudkan mentol sumber akar kapling yang membolehkan bunga itu mengumpul nutrien buat kekal sreg musim sejuk, justeru kamu terkenal sebagai rente yang sangat tahan, dikenali rapat persaudaraan di mana-mana di dunia. suntuk dituntut untuk digunakan intern gubahan bunga.

Apabila mekar, rente dikelompokkan sedemikian rupa sehingga mereka mensimulasikan penggemar dandan ungu yang indah, mereka menghembuskan aroma atau wangian yang kaya, keadaan terakhir ini meletakkannya privat banyak kes sebagai sasaran mentah dalam proses pembuatan minyak wangi.

bugenvil

Bougainvillea punya pertumbuhan arboreal, belukar dan juga sebagai taktik anggur atau tumbuhan memanjat yang pada asalnya terdapat di Amerika Kidul dalam persekitaran tropika. Beliau sekali lagi dikenali sebagai Bugambilia, Santa Rita, Bejuco Amerika Daksina, Veranera, Papelillo, Trinitaria, Napoleon dan Brisa.

Ia adalah tanaman yang boleh mencapai ketinggian dua belas meter, dengan daun malar yunior yang sesungguhnya memberikannya keseriusan dan klasifikasi tumbuhan dengan bunga ungu kerana mereka merupakan bract daunnya, yang memiliki warna itu, berdasarkan Kerana bunganya adalah erat tidak kelihatan, kerana kamu kecil dan putih atau kuning di paruh-paruh daun segara.

Bougainvillea ditanam bikin menawarkannya sebagai tumbuhan hiasan di kawasan hangat kerjakan ujana, cerun, yojana, andai penghalang yang sentiasa hidup dan di tempat nan cacat haba untuk menghiasi dalaman persekitaran.

Baca :   Cara Menata Tanaman Bunga Di Depan Rumah

Dimorphotheque

Dimorfoteca nirmala Afrika selatan dikenali secara keilmuan sebagai
osteospermum ecklonis,
Anda adalah tumbuhan herba, iaitu batangnya tidak menjadi berkayu dan oleh itu batangnya subtil, anda merecup saja beberapa sentimeter. Kamu diklasifikasikan bagaikan tanaman saka, kerana ia rata-rata sunyi selepas dua perian, selepas menghasilkan benih mentah.

Ketinggiannya dapat menjadi empat puluh sentimeter dan sira sudah dibezakan dengan stempel permaidani hiasan, kerana ia digunakan di taman sebagai tumbuhan penutup tanah, menonjolkan bunga ungu yang luhur. Ia merecup dengan cepat, memerlukan pemangkasan buat penyelenggaraannya. Engkau dibandingkan dengan anak uang aster, kerana punya paralelisme tertentu, kadangkala menamakannya dimorfoteca daisy.

bintang menyala

Berpokok berpokok Amerika Utara. Ia juga dipanggil secara alamiah
Liatris spicata
dan secara bahasa sehari-tahun Akar Ular bakau, Bulu Kansas atau Berus Pelukis. Ia mempunyai mayit menegak sepenuhnya, patera tajam dan rente biru-ungu atau ungu, merah jambu berkumpul dalam rencana pancang. Mencapai ketinggian antara enam puluh dan seratus lima puluh sentimeter.

Pada musim panas bunga mereka unjuk dan untuk memelihara mereka dan membantu pertumbuhan mereka mereka terbiasa berkecukupan di iklim memberahikan dan tempat di separa teduh dan sebaliknya di kawasan sejuk, di mana mereka mesti menerima terang matahari. Ia ditanam di yojana atau kerumahtanggaan capar.

Lupakan saya dan Mawar

Intern perantaraan idea yang sebabat, ia pun dapat menjolok Lupakan-saya-bukan atau
Myosotis sylvatica
pohon yang ditemui kebanyakannya di New Zealand dan spesies yang elusif ditemui seperti mawar
Rhapsody
y
Impian ungu
tipe bunga ros bukan sedemikian itu biasa dalam julat bunga ros yang popular. Ketiga-tiga jenis spesies ini bisa ditanam di taman atau porrones lakukan menghiasi, memberikan kemeriahan dan keharmonian kepada persekitaran di mana mereka makmur, mendapat warna yang menarik dan wangian yang mereka sediakan.

Kamu suka tumbuh-tumbuhan, saya ulem anda untuk membaca juga:

 • Gallant of the Night
 • Tanaman Luar
 • Tilo